Támogatást kapott a mentális betegségek kezelését végző intézet

Támogatást kapott a mentális betegségek kezelését végző intézet
Szponzorált tartalom
2022. március 23. 10:03  |   Ellátások
Orvostechnikai és informatikai fejleszésre, épületfelújításra kapott több mint 6 milliárdos támogatást az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet két budapesti telephelye.

Fontos a mentális betegségekkel és a neurológia területével foglalkozó országos intézet, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) fejlesztését.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszámolt arról: a fejlesztések egyik részeként az Amerikai úti intézet 3,5 milliárd forintos eszköztámogatáshoz jutott, a Lehel úti telephelyen pedig megtörtént a pszichiátriai épület felújítása, ezen belül pedig kialakítottak egy emelt biztonsági fokozatú pszichiátriai részleget szintén 3 milliárd forintból.

Erőss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy

Európában 84 millió ember szenved valamilyen mentális tüneteket okozó kórképben, vagyis minden hatodik embernek van ilyen jellegű panasza.

A főigazgató kitért arra, hogy az Egészséges Budapest Program keretében

720 millió forintot kapott az intézet orvostechnikai és informatikai fejlesztésre. A Lehel úti telephelyen a pszichiátriai épület felújítására 351 millió forint kaptak, összességében 1,1 milliárdos forráshoz jutott az intézet.

Az OMIII egy évvel ezelőtt jött létre az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet és a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet összevonásával. 

Korábban írtunk az Országos Onkológiai Intézet és a János Kórház fejlsztéséről.

MTI

Cikkünk a(z) Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet közreműködésével jött létre

Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet