Nem tarthatók a túl magas magánorvosi bérek

Nem tarthatók a túl magas magánorvosi bérek
2022. január 17. 15:48  |   Ellátások
A jelenlegi magas magánorvosi bérek hosszú távon nem biztos, hogy tarthatók Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója szerint. A magán-egészségügyi piac átalakulás áll a háttérben, ami a szakember szerint a minőég rovására történik.

"Jelenleg több izgalmas folyamat is zajlik a területen. A piac tényleg telítődött és jelenleg újrarendeződik. Nagyon sok befektető lát ugyanis lehetőséget a magánegészségügyben és az új szereplők piacot is vesznek maguknak. Ehhez sok pénzt fordítanak például olyan magas orvosi bérekre, amelyek hosszú távon nem biztos, hogy tarthatóak" - mondta a telex.hu-nak Dr. Papik Kornél, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója.

A szakember kifejtette, hogy az állam is vesz vissza területeket, hiszen a mesterséges megtermékenyítés visszakerült állami kézbe és szóba került a képalkotó diagnosztika vagy a labordiagnosztika valamilyen központosítása is. Kiemelte, hogy közben zajlik egy centralizáció is a piacon: a nagyobb privát szereplők, mint például a TritonLife, Doktor24, Affidea, felvásárolják a kisebbeket, és nagyobb hálózatokat próbálnak létrehozni.

"Sok privát intézménynél azt látjuk, hogy elsősorban a mennyiségre, a méretre fókuszálnak. Az egyre nagyobb volument azonban nem biztos, hogy tudja követni a magas, standard minőség. Ráadásul a felvásárlásokat követően a sok kicsi cégből nem könnyű egy egységes minőségű, azonos protokollrendszer alapján működő szolgáltató hálózatot építeni. Olyat, ahol az ügyfelek egy márkanév alatt a különböző egységeknél ugyanazt kapják” – mondta Dr. Papik Kornél.

Kapcsolódó cikkek:

Bevásárolt a Doktor24.

Magánorvos miért nem utalhat be állami kórházba?

Állami kézbe került a meddőségi ellátás

Fotó: pixabay.com