Legóból épít rámpát kerekesszékeseknek egy nyugdíjas asszony

Legóból épít rámpát kerekesszékeseknek egy nyugdíjas asszony
2020. augusztus 18. 14:33  |   Életmód
Egy nagymama megrendelésre épít Lego rámpákat, amelyek kerekeszékeseknek készülnek. Sokan rajonganak az ötletért, külföldiek érdeklődnek a német kerekeszékes hölgy szellemes megoldása iránt.

"Számomra ez azt jelenti, hogy megpróbáljuk egy kicsit érzékenyíteni a világot az akadálymentes közlekedésre" - mondta Rita Ebel, aki a német Hanau városban él. A nő 25 évvel ezelőtt lett kerekesszékes egy autóbaleset következtében.

"Bárkivel előfordulhat, hogy kerekesszékbe kerül, mint én" - mondta a 62 éves nagymama, aki a férje segítésével naponta két-három órát tölt el a megrendelésre készülő rámpák építésével, amelyek több száz apró műanyag kockát tartalmaznak. A Lego kockákhoz adományozók segítségével jutnk hozzá - írt a World Economic Forum.

Az élénk színek a városközpontokban kiemelkednek - mondta Ebel.

Senki sem sétál át egy Lego rámpán anélkül, hogy egy pillantást ne vetne rá. Legyen szó akár gyerekekről, akik megpróbálják kiszedni a kockát, akár felnőttekről, akik képeket készítenek mobiltelefonjukkal

- mondta.

A helyi vállalkozások is lelkesek.

"Ez egy kiváló ötlet" - mondta Malika El Harti, aki rámpát kapott a fodrászata elé:

Mindenki, aki erre sétál, örül a rámpáknak, és már messziről láthatja, hogy probléma nélkül bejuthat ide. 

Az ötlet iránt már külföldön is érdeklődnek. Ebel, aki részmunkaidőben dolgozik, rámpák építésére vonatkozó útmutatásokat küldött Ausztriába és Svájcba. Spanyolországból és az Egyesült Államokból is érkezetek megkeresések.

World Economic Forum

Fotó: Rita Ebel

   kerekesszék,   rámpa,   Lego,   Németország,   nyugdíjas