Egyre több a koronavírusos gyerek

Egyre több a koronavírusos gyerek
2021. november 09. 13:35  |   Koronavírus
Súlyos eset egyelőre nem volt a Bethesda Kórházban, de szükség van a 12 év felettiek beoltására a szakember szerint - írta a 24.hu.

Nagy szükség volt az iskolai oltási akcióra (a tanévkezdés előtt, augusztus végén lehetett beoltatni a 12 év felettieket az iskola segítségével) Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint, ugyanis hétről-hétre egyre több a koronavírusos gyerek –hangzott el az RTL Klub  híradójában - számolt be róla a 24.hu.

Azt mondta, az oltatlan 12 év feletti vagy a nem oltható 12 év alatti iskolások között találkoznak több fertőzöttel. Úgy tűnik, hogy míg korábban a gyerekek szinte észrevétlenül vészelték át a fertőzést, most jóval többen jelentkeznek a gyerekek közül is tünetekkel.

Torokfájás, gyengeség és gyomorrontásos tünetekkel is visznek gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megugrott a beteg gyerekek száma. Súlyos esettel még nem találkoztak.

Az RTL Klub próbálta megtudni az egészségügyért felelős minisztériumtól, hogy hány koronavírusos gyereket ápolnak kórházban, de nem kaptak választ.

Fotó: pixabay.com