Egészségügyi adót kell fizetniük az oltatlanoknak

Egészségügyi adót kell fizetniük az oltatlanoknak
2022. január 12. 15:19  |   Koronavírus
Azok, akik nem kapták meg az első adag oltást, jelentős, de egyelőre nem meghatározott összegű hozzájárulást kell fizetniük a kanadai Québec tartományban - írja a telex.hu.

Bár kevés az oltatlan, nagyon megterhelik az egészségügyi rendszert. A kanadai Québec tartomány egészségügyi adót fog kivetni azokra a lakosokra, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen – írja a BBC, amelynek cikkét a telex szemlézte..

Kedden François Legault miniszterelnök bejelentette, hogy az országban elsőként ebben a tartományban büntetik adóval az oltatlanokat. Kanadán belül Québec tartományban a legmagasabb a Covid-halálozás, az esetek száma most is növekszik. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a québeci lakosoknak ugyan csak körülbelül 12,8 százalékuk nincs beoltva, de az összes kórházi ágy közel felét mégis ők foglalják el.

François Legault egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy azoknak, akik nem kapták meg az első adag oltást, jelentős, de egyelőre nem meghatározott összegű hozzájárulást kell fizetniük.

BBC cikke emlékeztet, hogy egyelőre elég ritka, hogy adót vetnének ki az oltatlanokra, de Québec esete nem példa nélküli. E hónap végétől kezdődően a 60 év feletti görögöknek 100 eurós (36 ezer forintos) pénzbírságot kell fizetniük minden olyan hónapért, amikor nincsenek beoltva. Szingapúr pedig arra kötelezte a Covid-betegeket, hogy saját maguk fizessék ki orvosi számláikat, ha nem kaptak védőoltást.

Koronavírus hírek:

Engedélyezték a Pfizer koronívírus elleni tablettáját

Megjelent az omikron vírus Magyarországon

Fotó: pixabay.com