Az omikron vírusvariáns eddig nem okozott súlyos megbetegedést

Az omikron vírusvariáns eddig nem okozott súlyos megbetegedést
2021. november 28. 21:55  |   Koronavírus
A dél-afrikai fertőzöttek között eddig egyetlen esetben sem okozott súlyos megbetegedést a koronavírus minap azonosított új, omikron nevű változata – mondta vasárnap Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke.

Az omikron vírusvariánst, amely jelentős mutációkat tartalmaz az eddigi koronavírus-variásokhoz képest, először Dél-Afrikában azonosították.

Az omikron vírusvariánssal fertőzött dél-afrikaiak közül eddig senki nem szorult kórházi kezelésre, a tüneteket mutató dél-afrikai pácienseknek rendszerint még komolyabb torokfájásuk sincs, nem gyötri őket köhögés, “legfeljebb kapar egy kicsit a torkuk”, emellett nem veszítették el íz- és szaglóérzetüket sem - mondta Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke.

Andrew Pollard, az Oxfordi Egyetem vakcinafejlesztő részlegének vezetője, aki az egyetem és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár koronavírus-vakcinájának kifejlesztését is irányította, a BBC rádiónak szombaton azt mondta: rendkívül valószínűtlen, hogy az omikron variáns újraindítja a koronavírus-világjárványt.

Még több hír:

Így védenek a vakcinák a halálozás és megfertőződés ellen

Most jóval rosszabb a covidos betegek állapota, mint korábban

Egyre több a koronavírusos gyerek

 

MTI/24.hu

Fotó: pexels.com

   omikron,   koronavírus,   COVID-19,   covid,   Dél-Afrika