A koronavírus miatti többlet temetkezési költséget vállalja át a kormány

A koronavírus miatti többlet temetkezési költséget vállalja át a kormány
2020. november 19. 15:50  |   Hírek
"Nem elég, hogy valaki elveszti egy családtagját a koronavírus miatt, még a többlet temetkezési költséget is a családra terhelik. A kormánynak azonnal át kell vállalni ezeket a terheket az elhunyt családjától!" - írja Faecbook oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője.
"A képen látszik, hogy a temetkezési vállalat, a kormány előírásai miatt dupla költséget számol fel bizonyos temetkezési részfeladatokért. Miközben jogosak az óvintézkedések, a 20-30 ezer forintos többletköltséget a családok túlnyomó része nem tudja vállalni" - írta az országgyűlési képviselő.
 
 
Szabó Tímea ma benyújtott egy határozati javaslatot, amelyben arra szólítják fel a kormányt, hogy a többlet temetkezési költségeket fizesse ki az állam a temetkezési vállalatok számára.
 
"Se a családok, se a plusz anyagi költségeket viselő vállalatok nem járhatnak rosszabbul. Remélem, maradt még Orbán Viktor kormányában annyi emberség, hogy ebben legalább meghallják az emberek hangját" - zárja posztját Szabó Tímea.
 
 
Információ: Magánorvosom
Fotó: Szabó Tímea Facebook, Koszticsák Szilárd MTI Fotó